Szóval tehát: Hogy készítsünk rántott húst? Avagy a rántott hús fortélyai.
Alapeset: A besózott húst először lisztbe, felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk, végül forró olajban aranybarnára sütjük. 1. variáció: Vajon pirítsunk két gerezd zúzott fokhagymát, adjunk hozzá vágott petrezselymet és egy citrom levét. Panírozás előtt kenjük meg vele a hússzeleteket. 2. variáció: Keverjünk a prézlibe tökmagot, napraforgómagot, szezámmagot. 3. variáció: A felvert tojáshoz adjunk reszelt sajtot és egy késhegynyi szerecsendiót. 4. variáció: Keverjünk el a prézlivel darált diót vagy kókuszreszeléket fele-fele arányban. 5. variáció: Ínyencek és lisztérzékenyek a prézli helyett használhatnak burgonyapüré-pelyhet vagy kukoricapelyhet. +1 ráadás: Extra ropogós bunda érdekében a kétszeri panírozás ajánlott.
Nyamii.^^) |